Cibuli oloupeme a zapíchneme do ní bobkový list a hřebíčky. Zbývající zeleninu omyjeme a rozkrájíme na větší kousky.
Zeleninu uvedeme do varu v hrnci s 1 litrem vody, 1 lžičkou soli, kuličky pepře a jalovce. Ztlumíme plamen a povaříme asi 30 minut. Pak vývar přecedíme přes síto.
Na závitky nejprve smícháme z vejce, mouky, mléka a špetky soli hladké těsto, které necháme asi 5 minut odpočinout. Na pánvi necháme rozpustit máslo a z těsta smažíme malé palačinky. Než těsto docela ztuhne, posypeme je sezamovými semínky. Můžeme nahradit světlými sezamovými semínky nebo slunečnicovými semínky.
Palačinky pevně stočíme posypanou stranou nahoru a rozkrájíme je na proužky.
Petrželku nahrubo nasekáme. Vývar znovu zahřejeme, pikantně ochutíme a dáme do něj prohřát závitky.
Zeleninový vývar se sezamovými závitky podáváme sypaný petrželkou.