Zeleninový špíz s amurem

30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 36249x
Ryba v kombinaci s opečenou nebo grilovanou zeleninou - vynikající a lehký oběd v parných dnech.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Připravíme si malá cherry rajčata, oloupeme a na kousky si nakrájíme cuketu a cibuli. Na kovové jehly střídavě napichujeme zeleninu v libovolných kombinacích. Špízy posypeme směsí italských bylinek a potřeme olivovým olejem.

Amura naporcujeme na podkovičky, posypeme kořením na ryby, osolíme a potřeme olivovým olejem. Chvíli necháme uležet.

Porce ryby pečeme v ohřáté titanové hlubší pánvi s poklicí. Nejprve opékáme bez poklice, po otočení pánev přikryjeme poklicí.

Zároveň si zahřejeme druhou nižší pánev s nepřilnavým dnem (titanovou pánev) nebo pánev na grilování a špízy na ní za postupného otáčení opečeme.

Zelenina i ryba jsou za cca 10 minut hotové.

Zeleninové špízy podáváme s porcí amura, lze jako přílohu servírovat vařené brambory. Doplňujeme lehkým dresinkem.

autor receptu:

Zeleninový špíz s amurem

Počet přidaných receptů: 335

Ingredience

4,3
skvělý recept
15 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zeleninový špíz s amurem

Přidat příspěvek k receptu Zeleninový špíz s amurem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept