reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zeleninový špíz s amurem

Ryba v kombinaci s opečenou nebo grilovanou zeleninou - vynikající a lehký oběd v parných dnech.


  • 4,1

    16×

    4,1 16
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Připravíme si malá cherry rajčata, oloupeme a na kousky si nakrájíme cuketu a cibuli. Na kovové jehly střídavě napichujeme zeleninu v libovolných kombinacích.
Špízy posypeme směsí italských bylinek a potřeme olivovým olejem.

Amura naporcujeme na podkovičky, posypeme kořením na ryby, osolíme a potřeme olivovým olejem. Chvíli necháme uležet.

Porce ryby pečeme v ohřáté titanové hlubší pánvi s poklicí. Nejprve opékáme bez poklice, po otočení pánev přikryjeme poklicí.

Zároveň si zahřejeme druhou nižší pánev s nepřilnavým dnem (titanovou pánev) nebo pánev na grilování a špízy na ní za postupného otáčení opečeme.

Zelenina i ryba jsou za cca 10 minut hotové.

Zeleninové špízy podáváme s porcí amura, lze jako přílohu servírovat vařené brambory. Doplňujeme lehkým dresinkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninový špíz s amurem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.