reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zeleninový salát se sýrem a vejci

Recept na překvapivě dobrý zeleninový salát se sýry, vejci a kapary, vhodný jako oběd i večeře. Můžete i improvizovat a upravit složení podle vlastní chuti a dostupných surovin.


  • 0

    0 0
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Nejprve dáme vařit vejce natvrdo, než se uvaří, připravíme ostatní. Základní surovinu - listovou zeleninu - zkombinujeme podle možností a chuti. Vhodný je ledový salát, čekanka... Ve větších obchodech prodávají v sáčku po 150 až 250 g různé mixy. Doporučuji vyzkoušenou kombinaci (ledový salát, červená čekanka, mrkev, sladká kukuřice, sůl a cukr). Tato balení mají výhodu, že nezbyde příliš nevyužitých salátů, které se samostatně nakupují po větších kusech a ty nestihneme zkonzumovat (alespoň u nás).

Nejprve nakrájíme tvrdý sýr asi na centimetrové kostičky a dáme ho do větší mísy, do které budeme postupně přidávat všechny suroviny. Do kostiček tvrdého sýra vmícháme jednu lžíci majonézy. Snažíme se, aby byly kostičky sýra oddělené, ze všech stran obalené majonézou. Ta se postará o to, aby dostal tvrdý sýr ve spojení s majonézou svoji chuť a současně i sýr mírně změknul a zvláčněl. Plísňový sýr nakrájíme na menší plátky, který přidáme do mísy, ale zamícháme později, až s dalšími surovinami. Rajče nakrájíme na malé kousky. Dále menší cibuli překrojíme na poloviny a pak napříč nakrájíme na tenké plátky, aby vznikly půlkroužky, které opět přidáme do mísy. Natvrdo uvařená a oloupaná vejce nakrájíme na malé kousky. Podle chuti osolíme, doporučuji půl kávové lžičky na uvedené množství surovin. Lehce opepříme a do mísy doplníme kapary.

Veškerý připravený salát opět lehce osolíme a vše opatrně dohromady zamícháme. Opatrně proto, aby se měkké součásti (rajčata, vejce) nerozmačkaly na kaši. Na závěr salát dochutíme balzamikovým octem nebo oblíbenou zálivkou. 

Zeleninový salát se sýrem a vejci podáváme s pečivem, ale chutná i samostatně.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninový salát se sýrem a vejci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.