Vynikající zeleninový salát s kousky tuňáka a olivami.
sůl | |
1 ks | paprika |
1 lžíce | kečup |
225 g | tuňák v oleji |
4 lžíce | olivový olej |
2 lžíce | ocet vinný |
1 lžička | dijonská hořčice |
280 g | kukuřice sterilovaná |
mletý černý pepř | |
150 g | cukrový hrášek (mražený) |
220 g | sterilovaný chřest |
6 ks | oliva (plněná paprikou) |
500 g | brambory vařené |
česnekový prášek | |
kadeřavá čekanka | |
125 ml | silný vývar |
Hrášek přesypeme do síta, propláchneme pod studenou vodou a necháme roztát. Kukuřici a chřest scedíme. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a spolu s olivami je nakrájíme na plátky. Rybu rozebereme na větší kousky.
Do vývaru přidáme olej, ocet, hořčici, kečup, trochu česnekového prášku nebo prolisovaný česnek a podle chuti zálivku ochutíme solí a pepřem.
Do zálivky přidáme zeleninu a nakonec i rybu a při pokojové teplotě necháme vše marinovat. Salát podáváme zdobený listy čekanky.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena