reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zeleninový salát s bramborem a sýrem

Sytý zeleninový salát s teplým bramborem, kozím sýrem a pažitkovou zálivkou můžeme podávat jako přílohu k minutkovým masům a také jako samostatný hlavní chod.


  • 3,7

    3,6 9
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

zálivka



Postup přípravy

Hlávkový salát a polníček očistíme. Omyté ředkvičky nakrájíme na sousta a pažitku jemně usekáme. Kulatý kozí sýr nakrájíme na osminky, které z jedné strany obalíme v pažitce.

Připravíme si zálivku. V uzavíratelné nádobce protřepeme olej s hořčicí, citronovou šťávou, cukrem a vodou. Zálivku osolíme, opepříme, promícháme s nasekanou pažitkou a přelijeme do servírovací misky.

Brambory oloupeme nakrájíme na kostky, osušíme, osolíme a ve vyšší vrstvě oleje opečeme dozlatova. Pak brambory necháme okapat na papírové utěrce.

Teplé opečené brambory rozdělíme na porce, obložíme saláty a ředkvičkami, zakapeme zálivkou a poklademe kozím sýrem. Pokrm můžeme podávat jako přílohu k minutkám. Zeleninový salát s bramborem a sýrem je dobrý i samostatně jako lehká večeře.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninový salát s bramborem a sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.