reklama
hledat uživatel
       

Zeleninový pudink

Tento zeleninový pudink se dříve vařil na zámku v Bechyni.


  • 3,0

    114×

    3 114
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zeleninu - květák, hrášek, mrkev, chřest, fazolové lusky podle chuti - očistíme, omyjeme a samostatně ji uvaříme ve vodě doměkka. Měkkou zeleninu nakrájíme na drobné kousky.

Zatím si očistíme žampiony, pokrájíme je na malé kousky a v troše vody je podusíme. Pak je necháme vychladnout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Parmazán nastrouháme.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a vývarem rozředíme na kašičku. Do vychladlé hmoty vmícháme žloutky, strouhaný sýr a sníh z bílků. Nakonec Lehce vmícháme zeleninu, aby se rozmačkala a žampiony.

Zeleninový pudink vaříme v páře půl hodiny.

Uvařený zeleninový pudink ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninový pudink

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.