reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 527 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat?

21. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, květák rozebereme na růžičky. Papriku nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Česnek prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky.

V rozehřáté pánvi rozpustíme slaninu. Přidáme cibuli, sladkou papriku a zlehka osmhaneme. Přidáme rajský protlak a osolíme. Do tohoto základu postupně přidáváme mrkev a celer, později květák, papriky, cibuliky a rajčata s česnekem. Během dušení podléváme zeleninu vývarem.

Na druhé pánvi si připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Tou perkelt zahustíme a již jen krátce povaříme.

Zeleninový perkelt podáváme s masem nebo jen s pečivem. Vegetariáni vynechají slaninu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninový perkelt

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.