Kuskus nasypeme do hluboké mísy a pokapeme citronovou šťávou. Zamícháme a necháme stát, až nabobtná. V případě potřeby přidáme pár lžic vlažné vody.
Připravíme si opláchnutou petrželku a mátu posekáme nadrobno. Spařená rajčata oloupeme, vyjmeme semena a dužninu nakrájíme na kostičky. Oloupanou okurku nakrájíme podélně na čtyři díly, vyjmeme semena a dužninu rovněž nakrájíme na kostičky.
Bylinky, kostičky rajčat a okurky vložíme do mísy s kuskusem, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a důkladně promícháme. Salát uložíme na chladné místo.
Před podáváním umyjeme ředkvičky, očistíme je a rozkrojíme na čtyři části tak, aby vespod zůstaly spojené. Nakonec jimi zeleninový kuskus ozdobíme.