reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zeleninový jarní salát s quinoa

Vyzkoušejte recept na chutný a lehký salát z rajčat, okurek, cibulky a obilniny quinoa s přírodním sýrem balkánského typu.


  • 3,9

    21×

    3,8 21
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme quinoa, kterou řádně propláchneme studenou vodou. Dále se držíme návodu na obalu s tím, že místo vody použijeme zeleninový vývar. Měkkou quinou necháme vychladnout.

Omytá rajčátka nakrájíme na kousky ve velikosti sousta a očištěnou nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka. Omytou salátovou okurku rozkrojíme na polovinu, vyškrábneme semínka a pak dužinu i se slupkou nakrájíme na kousky jako rajčata. Připravíme si zálivku na salát. V misce prošleháme olej s citronovou šťávou, cukrem a solí do sladkokyselé hladké konzistence.

V míse promícháme vychladlou quinou s rajčaty, okurkou a cibulkou, vše dochutíme zálivkou a řádně promícháme, aby se všechny chutě propojily.

Zeleninový jarní salát s quinoa rozdělíme na porce, posypeme rozdrobeným sýrem a podáváme jako přílohu k pečeným nebo grilovaným masům. Salát však můžeme servírovat i samostatně jako lehkou večeři.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninový jarní salát s quinoa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.