Jarní zeleninové špagety s petrželkovým pestem z řepkového oleje a ementálu. Zeleninu je možno vynechat.
1 stroužek | česnek |
sůl | |
1 ks | cuketa |
200 g | mrkev |
300 g | špagety |
125 ml | řepkový olej |
mletý černý pepř | |
60 g | ementál (blok) |
125 g | petrželka (naťová) |
Petrželku omyjeme, osušíme a otrháme na lístky, které v mixéru nasekáme najemno. Česnek oloupeme a taky nasekáme najemno. Ementál nastrouháme. Česnek, ementál a řepkový olej přidáme k petrželce a znovu nasekáme. Pak jej osolíme a opepříme.
Mrkev a cuketu očistíme a nastrouháme najemno. Špagety uvaříme podle návodu. Asi 5 minut před koncem dovaření přidáme ke špagetám zeleninu a vaříme vše dohromady. Uvařené špagety slijeme, ale asi 50 ml vody si odložíme. Kapající špagety se zeleninou ihned smícháme s pestem. Pokud budou suché, můžeme do nich přidat trochu odložené vody.
Ihned podáváme.
Foto:Profimedia.cz
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena