reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Veškerou zeleninu (květák, mrkev, kapusta) očistíme a nakrájíme na malé kostky. Můžeme přidat i červenou papriku, díky ní budou lívanečky pěkně barevné. Na části tuku zeleninu podusíme, přidáme i oloupanou a drobně nasekanou cibulí. Zeleninu odstavíme a necháme vychladnout. 

Z mléka, hrubé mouky, žloutků a soli připravíme základní těstíčko. Přidáme do něj jemně nasekanou dušenou zeleninu a nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

Na rozpáleném lívanečníku smažíme ze směsi lívanečky obvyklým způsobem, až jsou po obou stranách zlatavé. 

Hotové zeleninové lívance rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme. Jsou dobré teplé i studené - jako hlavní chod i lehká svačinka. Podáváme se studenými omáčkami. 

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×
K dispozici máme ještě 130 receptů na lívance. Inspirujte se!

Zobrazit další recepty
Sdílet na Facebooku

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Zeleninové lívance

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.