reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

10. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Zeleninové lívance

Zeleninové lívance

Recept na lívance pro ty, kteří nemusí sladké! Zelenina lze obměnit.


  • 3,0

    699×

    3 699
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Veškerou zeleninu (květák, mrkev, kapusta) očistíme a nakrájíme na malé kostky. Můžeme přidat i červenou papriku, díky ní budou lívanečky pěkně barevné. Na části tuku zeleninu podusíme, přidáme i oloupanou a drobně nasekanou cibulí. Zeleninu odstavíme a necháme vychladnout. 

Z mléka, hrubé mouky, žloutků a soli připravíme základní těstíčko. Přidáme do něj jemně nasekanou dušenou zeleninu a nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

Na rozpáleném lívanečníku smažíme ze směsi lívanečky obvyklým způsobem, až jsou po obou stranách zlatavé. 

Hotové zeleninové lívance rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme. Jsou dobré teplé i studené - jako hlavní chod i lehká svačinka. Podáváme se studenými omáčkami. 

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninové lívance

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.