reklama
hledat uživatel
       

Zeleninové lečo

Zdravé, dobré a levné jídlo pro každého.


  • 3,5

    211×

    3,5 211
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na kostičky a papriku na tenké proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Salám vcelku podle potřeby oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V hlubší pánvi (s poklicí) rozpálíme olej. Přidáme cibuli a osmahneme ji. Cibuli zalijeme vodou, přidáme rajčata s paprikou. Až paprika změkne, přidáme salám, přikryjeme pokličkou a dusíme.

Z leča necháme vyvařit vodu. Vejce si rozklepneme stranou do hrníčku a trochu rozšleháme. Pak jimi zahustíme lečo a pořádně promícháme. Zeleninové lečo ochutíme pepřem a případně osolíme.

Hotové zeleninové lečo podáváme horké a nejlépe s chlebem, ale záleží na chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zeleninové lečo

    Celkový počet komentářů: 8
    • ivanhoe
      ivanhoe

      ZELENINOVÉ Lečo...-ještě DODATEK.V dokumentu ČT-/https://www.youtube.com/watch?v=gl27od638xE/ -jistý vědec tvrdí,že lidstvo degeneruje.A toto je zářný příklad-např.Rizoto může být kuřecí,vepřové nebo zeleninové.Každému je jasné s

      ZELENINOVÉ Lečo...-ještě DODATEK.V dokumentu ČT-/https://www.youtube.com/w atch?v=gl27od638xE/ -jistý vědec tvrdí,že lidstvo degeneruje.A toto je zářný příklad-např.Rizoto může být kuřecí,vepřové nebo zeleninové.Každému je jasné složení.ALE -najednou ZELENINOVÉ LEČO je s uzeninou či klobásou?!?!?!

      05.08.2018 17:06:15

    • Ivanhoe111
      Ivanhoe111

      ZELENINOVÉ Lečo...

      Pravděpodobně jsem mimozemšťan.neboť,když dám do vyhledávače: ZELENINOVÉ Lečo-tak všechny recepty jsou s uzeninou-tedy UŽ ne jen zeleninové!!!
      Já dělám lečo opravdu zeleninové.
      Kolik ks paprik tolik ks rajčat.např dnes 10 ks rakčat,10 ks paprik,2 větší cibile,3-4 lžíce sádla,7-8 vajec,pepř,sůl.
      Tajemství tohoto lahodného leča tkví v pomalém dušení jak nejdříve paprik tak později rajčat.(Nedovedu si představit-dělat TOTO lečo na " elektrice " .NA PLYNU rozehřeju sádlo-orestuji nakrájenou cibuli-zmírnim plamen a vložím papriku nakrájenou na nudličky cca 5 mm x 6 cm.Přidám 2 lžíce horké vody či zelenibového vývaru a pozvolna ji dusím do měkka.(KDO bude spěchat s plamenem-tak nikdy nedosáhne té chuti,která mne " vystřeluje " až do nebe...)
      Pak přidám nakrájená rajčata (cca 5 mm x 4 cm).Jen mírně zvýším plamem a dusím-jde o TO,abych dosáhl TOHO,že polovina tekutiny z rajčat se vypaří (střídavš odkrývám a přikrývám pokličku)až uznám za vhodné,že těch 7-8 vajec to zahustí (rozmíchaná a na tři prsty soli osolená)-tak je tam vleji-a opšt na tom mírném ohni promíchávám a ještě před ztuhnutím vajec (stejně to musí zůstat šťavnaté-cca musí v tom cca 3-5 sekund zůstat stát lžíce...)Přidáme pepř a odstavíme.
      Kdo to uvaří TAKTO napomalo-už nebude NIKDY hledat jiné varianty ZELENINOVÉHO LEČA.....

      05.08.2018 11:46:18

    • hanka
      hanka

      můj komentář

      Když už nevím co uvařit,vařim tohle lečo.Hlavně v létě,kdy je dostatek potřebné zeleniny.Jíme to i ke kuřecímu masu a ještě nesklamalo.

      23.07.2014 21:45:19


    • Nikita
      Nikita

      výborné. manželovi moc chutnalo

      03.10.2012 21:36:38

    • sarecka2004
      sarecka2004

      Jednoduché a klasické lečo... Lepší už být nemohlo. A ty zapékané špagetky z toho leča potom moc chutnaly všem...

      07.02.2012 00:29:35

    • prot
      prot

      Óda na lečo, psaná nad lečem

      Lečo je konečná syntéza všech světových kuchyní, kombinuje středoevropské umění rychlého eintopfu (blitzeintopf), staročínský boj s wokem i severoamerický guláš. Lečo je pokrm Bohů, finální jídlo, které budou lidé obědvat při velkém křachu, důkaz, že nezbytnost čerstvých a kvalitních surovin je jen lživý výmysl snobů a potravinářských lobistů, triumf vegetariánské kuchyně (protože salám je zcela přebytečný až škodlivý). Lečo nepochybně vymyslel tentýž génius, co vynalezl ostatní postel a kolo. Lečo obsahuje všechny potřebné živiny a jistě nahradí rýži, až nastane skutečná potravinová krize. Jak řekl klasik, jíst lečo a zemřít.

      12.04.2008 18:42:22

    • Katka
      Katka

      A nejlíp chutná od maminky :-)

      27.12.2006 20:33:58

    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninové lečo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.