reklama
hledat uživatel
       

Zeleninové lečo

Zdravé, dobré a levné jídlo pro každého.


  • 3,5

    213×

    3,5 213
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 854 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Postup přípravy

Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na kostičky a papriku na tenké proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Salám vcelku podle potřeby oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V hlubší pánvi (s poklicí) rozpálíme olej. Přidáme cibuli a osmahneme ji. Cibuli zalijeme vodou, přidáme rajčata s paprikou. Až paprika změkne, přidáme salám, přikryjeme pokličkou a dusíme.

Z leča necháme vyvařit vodu. Vejce si rozklepneme stranou do hrníčku a trochu rozšleháme. Pak jimi zahustíme lečo a pořádně promícháme. Zeleninové lečo ochutíme pepřem a případně osolíme.

Hotové zeleninové lečo podáváme horké a nejlépe s chlebem, ale záleží na chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zeleninové lečo

    Celkový počet komentářů: 9
    • DVOŘÁKOVÁ KVĚTA
      DVOŘÁKOVÁ KVĚTA

      LEČO ZELENINOVÉ UPLNĚ NEJLEPŠÍ NA OBĚD ATD.

      ZELENINOVÉ LEČO SKVĚLÁ POCHOUTKA K OBĚDU ATD.DĚTI KDYŽ BYLI MENŠÍ BAŠTILI BEZ UZENINY ALE POKUD NĚKDO MUSÍ,, KUPTE SI GOTHAJSKÝ SALÁM SKVĚLE,, DOCHUTÍM A BAŠTÍ I CHLAPI S CHLEBEM A PIVKEM UŽASNÉ....

      14.08.2019 11:55:56

    • ivanhoe
      ivanhoe

      ZELENINOVÉ Lečo...-ještě DODATEK.V dokumentu ČT-/https://www.youtube.com/watch?v=gl27od638xE/ -jistý vědec tvrdí,že lidstvo degeneruje.A toto je zářný příklad-např.Rizoto může být kuřecí,vepřové nebo zeleninové.Každému je jasné s

      ZELENINOVÉ Lečo...-ještě DODATEK.V dokumentu ČT-/https://www.youtube.com/w atch?v=gl27od638xE/ -jistý vědec tvrdí,že lidstvo degeneruje.A toto je zářný příklad-např.Rizoto může být kuřecí,vepřové nebo zeleninové.Každému je jasné složení.ALE -najednou ZELENINOVÉ LEČO je s uzeninou či klobásou?!?!?!

      05.08.2018 17:06:15

    • Ivanhoe111
      Ivanhoe111

      ZELENINOVÉ Lečo...

      Pravděpodobně jsem mimozemšťan.neboť,když dám do vyhledávače: ZELENINOVÉ Lečo-tak všechny recepty jsou s uzeninou-tedy UŽ ne jen zeleninové!!!
      Já dělám lečo opravdu zeleninové.
      Kolik ks paprik tolik ks rajčat.např dnes 10 ks rakčat,10 ks paprik,2 větší cibile,3-4 lžíce sádla,7-8 vajec,pepř,sůl.
      Tajemství tohoto lahodného leča tkví v pomalém dušení jak nejdříve paprik tak později rajčat.(Nedovedu si představit-dělat TOTO lečo na " elektrice " .NA PLYNU rozehřeju sádlo-orestuji nakrájenou cibuli-zmírnim plamen a vložím papriku nakrájenou na nudličky cca 5 mm x 6 cm.Přidám 2 lžíce horké vody či zelenibového vývaru a pozvolna ji dusím do měkka.(KDO bude spěchat s plamenem-tak nikdy nedosáhne té chuti,která mne " vystřeluje " až do nebe...)
      Pak přidám nakrájená rajčata (cca 5 mm x 4 cm).Jen mírně zvýším plamem a dusím-jde o TO,abych dosáhl TOHO,že polovina tekutiny z rajčat se vypaří (střídavš odkrývám a přikrývám pokličku)až uznám za vhodné,že těch 7-8 vajec to zahustí (rozmíchaná a na tři prsty soli osolená)-tak je tam vleji-a opšt na tom mírném ohni promíchávám a ještě před ztuhnutím vajec (stejně to musí zůstat šťavnaté-cca musí v tom cca 3-5 sekund zůstat stát lžíce...)Přidáme pepř a odstavíme.
      Kdo to uvaří TAKTO napomalo-už nebude NIKDY hledat jiné varianty ZELENINOVÉHO LEČA.....

      05.08.2018 11:46:18


    • hanka
      hanka

      můj komentář

      Když už nevím co uvařit,vařim tohle lečo.Hlavně v létě,kdy je dostatek potřebné zeleniny.Jíme to i ke kuřecímu masu a ještě nesklamalo.

      23.07.2014 21:45:19

    • Nikita
      Nikita

      výborné. manželovi moc chutnalo

      03.10.2012 21:36:38

    • sarecka2004
      sarecka2004

      Jednoduché a klasické lečo... Lepší už být nemohlo. A ty zapékané špagetky z toho leča potom moc chutnaly všem...

      07.02.2012 00:29:35

    • prot
      prot

      Óda na lečo, psaná nad lečem

      Lečo je konečná syntéza všech světových kuchyní, kombinuje středoevropské umění rychlého eintopfu (blitzeintopf), staročínský boj s wokem i severoamerický guláš. Lečo je pokrm Bohů, finální jídlo, které budou lidé obědvat při velkém křachu, důkaz, že nezbytnost čerstvých a kvalitních surovin je jen lživý výmysl snobů a potravinářských lobistů, triumf vegetariánské kuchyně (protože salám je zcela přebytečný až škodlivý). Lečo nepochybně vymyslel tentýž génius, co vynalezl ostatní postel a kolo. Lečo obsahuje všechny potřebné živiny a jistě nahradí rýži, až nastane skutečná potravinová krize. Jak řekl klasik, jíst lečo a zemřít.

      12.04.2008 18:42:22

    • Katka
      Katka

      A nejlíp chutná od maminky :-)

      27.12.2006 20:33:58


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninové lečo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.