Zeleninové lečo

2 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 254957x
Zdravé, dobré a levné jídlo pro každého.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na kostičky a papriku na tenké proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Salám vcelku podle potřeby oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V hlubší pánvi (s poklicí) rozpálíme olej. Přidáme cibuli a osmahneme ji. Cibuli zalijeme vodou, přidáme rajčata s paprikou. Až paprika změkne, přidáme salám, přikryjeme pokličkou a dusíme.

Z leča necháme vyvařit vodu. Vejce si rozklepneme stranou do hrníčku a trochu rozšleháme. Pak jimi zahustíme lečo a pořádně promícháme. Zeleninové lečo ochutíme pepřem a případně osolíme.

Hotové zeleninové lečo podáváme horké a nejlépe s chlebem, ale záleží na chuti.

autor receptu:

Zeleninové lečo

Počet přidaných receptů: 21

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
197 hlasujících
  • Recept Zeleninové lečo - Zelenina připravená na přípravu leča.
  • Recept Zeleninové lečo - Hotové zeleninové lečo.

Kuchařky obsahující recept Zeleninové lečo

Recept se nachází v 67 kuchařkách
Oliva
obědy a večeře 117 receptů
Lenka
Bezmasé pokrmy 213 receptů
klaun
Klaunova kuchařka 392 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zeleninové lečo

Celkový počet komentářů: 6
  • můj komentář hanka 23.07.2014 21:45:19

    Když už nevím co uvařit,vařim tohle lečo.Hlavně v létě,kdy je dostatek potřebné zeleniny.Jíme to i ke kuřecímu masu a ještě nesklamalo.

  • Nikita 03.10.2012 21:36:38

    výborné. manželovi moc chutnalo

  • Mňamka... 07.02.2012 00:29:35

    Jednoduché a klasické lečo... Lepší už být nemohlo. A ty zapékané špagetky z toho leča potom moc chutnaly všem...

  • Óda na lečo, psaná nad lečem 12.04.2008 18:42:22

    Lečo je konečná syntéza všech světových kuchyní, kombinuje středoevropské umění rychlého eintopfu (blitzeintopf), staročínský boj s wokem i severoamerický guláš. Lečo je pokrm Bohů, finální jídlo, které budou lidé obědvat při velkém křachu, důkaz, že nezbytnost čerstvých a kvalitních surovin je jen lživý výmysl snobů a potravinářských lobistů, triumf vegetariánské kuchyně (protože salám je zcela přebytečný až škodlivý). Lečo nepochybně vymyslel tentýž génius, co vynalezl ostatní postel a kolo. Lečo obsahuje všechny potřebné živiny a jistě nahradí rýži, až nastane skutečná potravinová krize. Jak řekl klasik, jíst lečo a zemřít.

  • Mňam! 27.12.2006 20:33:58

    A nejlíp chutná od maminky :-)

Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Zeleninové lečo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept