reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout a opapat. Zatím pokrájíme slaninu na nudličky a rozsmažíme na pánvi. Na tuku ze slaniny zpěníme cibulku. Zeleninu pokrájíme na malé kousky a vložíme na zpěněnou cibuli, okořeníme a osmažíme. Vezmeme rohlíky a pokrájíme na plátky, které pak namáčíme v osoleném mléce smíchaném s rozetřeným česnekem.


Zapékací mísu dobře vymažeme tukem, vložíme do ní plátky rohlíku a proložíme zeleninou. Spodní a horní vrstvu by měli tvořit rohlíky. Poslední vrstvu rohlíků pokapeme rozehřátým máslem a vložíme do předehřáté trouby a zapečeme.


Po zapečení zalijeme zemlbábu zbylým mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, posypeme jemně nastrouhaným tvrdým sýrem a upečeme dozlatova. Hotový pokrm rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninová zemlbába

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.