1 stroužek | česnek | |
sůl | ||
1 lžíce | máslo | |
2 ks | rajče | |
0.5 plátku | veka | |
65 g | mozzarella | |
1-2 lžíce | ocet balsamico | |
1 lžička | pesto | |
1 lžíce | olivový olej | |
mletý černý pepř | ||
3 ks | bazalka | |
1 ks | hotová tortilla |
Mozzarellu slijememe a necháme okapat. Nakrájíme ji na kostičky a vložíme do menší mísy. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a zbavíme tekuté dužniny se zrníčky. Zbytek nakrájíme na kostičky. Bazalku omyjeme, osušíme, snítku necháme na ozdobu a zbytek nakrájíme nadrobno. Vše přidáme do mísy k mozzarelle.
Ocet smícháme s olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem a zalijeme jím směs v míse.
Veku nakrájíme na centrimetrové kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme do něj prolisovaný česnek, kostičky veky a lehce je osmahneme. Hotové krutonky necháme na ubrousku nebo utěrce okapat a krátce před podáváním je přimícháme k zelenině.
Pokud je třeba, připravíme tortillu podle návodu na obalu. Hotovou tortillu namažeme pestem, naplníme zeleninou a zavineme.
Tortillu podáváme ozdobenou snítkou bazalky.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena