reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zeleninová směs s houbami na zimu

Pikantní vařená směs zeleniny, hub a koření. Použitelná ihned jako příloha či vlastní jídlo nebo zavařená na pozdější použití.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme oba druhy oleje. Na nich 4 minuty orestujeme lilek nakrájený na menší tenké kousky. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli a zase asi 8 minut restujeme. Nyní do hrnce nasypeme na kratší proužky krájenou papriku, rajčata, sůl, koření, pepř, masox, chilli koření a směs promícháme. Dusíme asi tak 20 - 25 minut a směs často mícháme, aby se nepřichytila
ke dnu hrnce.

Po této době již směs pustila šťávu a my do ní nasypeme poslední surovinu a to na hrubší plátky nakrájené houby. Vhodné jsou žampiony, hlíva či lesní houby. Zamícháme a už odkryté vaříme za stálého míchání ještě 10 minut. Naposledy osolíme a dochutíme. Horkou zeleninovou směs plníme do zavařovacích skleniček, které stavíme po uzavření víčkem dolů než vychladnou. Takto by měli vydržet v chladničce 1 - 2 měsíce. Pokud chceme delší skladovatelnost, sklenky se směsí sterilujeme 10 minut při 90 °C.

Zeleninová směs s houbami na zimu se dá využít jako pikantní příloha k bramborům, pikantní lečo, přídavek do různých gulášů, zahuštěná nebo s uzeninou jako náplň do různých placek či na topinku. Použijeme-li lesní houby, směs ztmavne, ale bude zase voňavější.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninová směs s houbami na zimu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.