reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zeleninová příloha s fetou

Pikantní zeleninová směs, která se hodí k různým masitým pokrmům. Nenáročný recept na chutnou přílohu.


  • 4,3

    38×

    4,2 38
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme bez konců na plátky. Lilky osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Vypocené plátky lilků osušíme papírovou utěrkou. Umyté papriky bez zrnek nakrájíme na kolečka. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na plátky. Cuketu s rajčaty omyjeme a bez konců nakrájíme na kolečka. Barevné olivy nakrájíme také na kolečka.

V pánvi s troškou oleje osmažíme lilek s cibulí a česnekem. Po chvilce přidáme papriku, cuketu a rajčata. Zeleninovou směs dusíme asi 10 minut a potom odendáme.

Zeleninovou přílohu přendáme do zapékací mísy. Zeleninu podle chuti osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Na zeleninu rozdrobíme sýr feta, přidáme olivy, rozložíme slabé plátky másla a posypeme strouhankou.

Zeleninovou směs necháme zapékat asi 25 minut v troubě předehřáté na 175 °C.

Zeleninovou přílohu s fetou podáváme k různým grilovaným nebo pečeným masům.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninová příloha s fetou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.