reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zeleninová polévka

Skvělá smetanová polévka s vejcem, do které může dát veškerou zeleninu, co najdeme na zahrádce.


  • 3,0

    1 044×

    3 1044
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Zelenina: mrkev, celer, petržel, kapusta, fazolky, hrášek nebo jiná podle chuti.

Na másle osmažíme nakrájenou mrkev a cukr. Zasypeme moukou, osmažíme, zředíme trochou vývaru a přivedeme k varu. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a uvaříme ji doměkka. Polévku sejmeme z plotýnky, vmícháme smetanu, v níž jsme rozkvrdlali žloutek a podle chuti osolíme.

Zeleninovou polévku rozdělíme na talíře a můžeme podávat. Můžeme doplnit pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zeleninová polévka

    Celkový počet komentářů: 5
    • dasdasd
      dasdasd

      je to určitě hnusný jak psa hona.Je to na blití

      12.04.2011 15:27:49

    • karkulka
      karkulka

      Proboha, proč dáváte do polévky cukr??? A ještě k tomu dvě lžíce! Víte, že když se k dušené mrkvi přidá špetka soli, mrkev pustí sladkost do jídla? Počítám, že drtivá většina hospodyněk používá rafinovaný cukr. Takže místo dobré a zdravé polévky máte šunt!

      25.10.2010 15:27:18

      • Radek Ráček
        Radek Ráček

        Polévka dává pocit prázdných úst, tím že dodáte cukr. Stane se lahodnější a plnější. Je to základ francouzké kuchyně

        05.11.2010 09:12:30


    • Dogs
      Dogs

      Zajimalo by me na kolik je to pokrmů . Kdy by ste byli tak hodný a napsaly mi diky moc.

      11.11.2008 10:04:14


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.