reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Zeleninová polévka z červené čočky

Nenechte se napálit, rozhodně nejde o čočkovou polévku, ale o výbornou veganskou a bezlepkovou zeleninovou polévku.


  • 4,4

    13×

    4,3 13
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Postup přípravy

Červenou čočku propláchněte a nechte okapat na cedníku.

Cibuli a česnek nakrájejte na plátky a dejte osmahnout na olivový olej. Přidejte na šikmé větší plátky nakrájenou mrkev a společně restujte asi 5?8 minut, pak přidejte čočku a znovu osmahněte tak, aby čočka byla celá obalená v oleji.

Přidejte oloupaná rajčata nebo rajčata z plechovky, vodu, řasu a bylinky. Vařte 10?15 minut, čočka by pak měla být už skoro měkká.

Potom přidejte bujón, sůl dle chuti, na jemné plátky nakrájený řapíkatý celer a na plátky nakrájenou cuketu ? nevařte ji déle než 5 minut, aby nebyla blátivá.

Nakonec dochuťte dle potřeby solí, čerstvě mletým pepřem, olivovým olejem a čerstvou bazalkou. Řasa by se měla skoro rozvařit, pokud tam zbude větší kus řasy, rozkrájejte ji na malinké kousky a vraťte zpět do polévky.

V létě zdobte jedlými kytkami!

MOJE RADA: VAŘTE ZELENINOVÉ VÝVARY!
Nejlepší základ na jakoukoli dobrou a zdravou polévku je silný zeleninový vývar. Kdykoli máte čas, udělejte si ho! Do studené vody bez soli naházejte jakoukoli zeleninu, natě, bylinky, kousek řasy kombu nebo nové koření a bobkový list a vařte nejméně půl hodiny. Minerální látky a chuť přejdou do polévky, která je pak výživnější a lepší! Vyvařenou zeleninu pak vyhoďte nebo dejte pejskovi.

BioAbecedář Hanky Zemanové
Zdroj:
BioAbecedář Hanky Zemanové, vydal Smart Press, 2010

Základní příručka pro všechny, kdo se zajímají o kvalitu jídla, zdraví a o bio.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninová polévka z červené čočky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.