reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 030 hodnocení

Oblíbené tipy a triky nejen do kuchyně 2.díl

18. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 751 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 846 hodnocení

Jak upéct dokonalý cheesecake: Recepty, které hravě zvládnete

18. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 217 hodnocení

Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny

17. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná

17. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 691 hodnocení

Oblíbené tipy a triky nejen do kuchyně 1.díl

17. 9. 2020

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme tuk, vsypeme zeleninu a zprudka ji osmažíme. Pak ji zalijeme asi 2 litry vody, vložíme skelety, případně kousek masa nebo kosti a vše vaříme 1 - 2 hodiny. Skelety vyjmeme a obereme z nich maso, které vrátíme zpět do polévky.

Polévku dochutíme solí, troškou vegety nebo můžeme vmíchat zeleninový bujón a přidáme zavářku.

Nakonec přidáme bylinky, pažitku, petrželku, popř. libeček, dobromysl neb yzop.

Druhy zavářky


Noky


Rozmícháme kousek rozehřátého másla s celým vejcem (žloutek a bílek), přidáme hrubou krupici, osolíme a lžičkou nabíráme jednotlivé nočky. Zavaříme. Když bychom je chtěli mít trochu tvrdší, přidáme při počátečním míchání trochu mléka.

Kapání


Zamícháme na těstíčko vajíčko, trochu hladké mouky, mléko a sůl asi do takové konzistence, jako má těsto na palačinky. Kapání zavaříme v polévce.

Játrové knedlíčky


Zamícháme 10 dkg rozemletých jater, vejce, kousek másla, česnek, pepř a sůl a přidáme strouhanou housku na zahuštění. Játrové knedlíčky vykrajujeme lžičkou do hotové polévky. Vaříme asi 10 minut.

Houskové knedlíčky


Zamícháme celé vajíčko, kousek másla, přidáme strouhanou housku, mléko a případně petrželku. Uděláme těsto, aby z něj bylo možno tvarovat kuličky. Houskové knedlíčky zavaříme do hotové polévky a povaříme asi 10 minut. Nejlepší knedlíčky jsou z morkových kostí, ze kterých vydlabeme morek a rozpustíme na ohni. To je místo másla.

Svítek


Dobře utřeme 2 dkg másla se solí a 2 žloutky a pak přidáme asi lžíci mléka, 3,5 dkg hrubé mouky, zamícháme a přidáme sníh ze dvou bílků. Svítek pečeme velmi pomalu v troubě jako piškot.

Zeleninovou polévku s masem můžeme připravit s houbami nebo i bez masa. Stačí vynechat masové položky a přidat vegetariánskou zavářku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zeleninová polévka s masem

    Celkový počet komentářů: 2

    • Pibullix
      Pibullix

      Výborný recept,jednoduché....zvládl jsem to i já :-)

      03.12.2011 15:20:38

    • neligrej
      neligrej

      Už se vaří

      17.05.2011 09:39:40


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninová polévka s masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.