reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

Oblíbená polévka, která neurazí ani vegetariány ani masožrouty.


  • 3,9

    22×

    3,9 22
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těstíčko



Postup přípravy

Všechnu zeleninu očistíme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky. Brokolici rozebereme na růžičky. Česnek prolisujeme.

Na másle orestujeme kořenovou zeleninu. Pro barvu můžeme přidat brokolici nebo růžičkovou kapustu. Základ trochu osolíme a přidáme 4 kuličky pepře a malý kousek cibule. Zalijeme vodou a vaříme asi 15 minut.

Mezitím na másle rozpustíme droždí. Přidáme majoránku, stroužek drceného česneku, trochu pepře a soli, nebo polévkového koření, špetku muškátového květu a odstavíme z ohně. Potom přidáme rozklepnuté vejce a promícháme. Podle potřeby zahustíme. Dříve jsem zahušťovala strouhankou, ale teď už jen jemnými ovesnými vločkami, které se prodávají v papírovém sáčku. Hmotu necháme asi 5 minut stát, aby směs zhoustla a poté buď uválíme kuličky nebo 2 lžičkami odkrajujeme noky přímo do vroucí polévky.

Drožďové knedlíčky zavařujeme asi 3 minuty, než vyplavou. Ze zeleninové polévky vylovíme cibuli, kuličky pepře a dochutíme polévkovým kořením a zelenou petrželkou.

Hotovou zeleninovou polévku s drožďovými knedlíčky podáváme horkou. Můžeme přidat čerstvé pečivo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.