reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zeleninová polévka s bulgurem

Na oběd lze připravit i něco lehkého. Ne vždy musí následovat druhý chod. I polévka dokáže zasytit.


  • 3,2

    11×

    3,1 11
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Menší květák omyjeme, zbavíme tvrdších částí a rozdělíme na růžičky. Vhodíme jej do vroucí vody s kostkou bujonu. Vaříme doměkka. Když je květák měkký, pomocí děrované naběračky jej vyjmeme a dáme stranou.

Abychom neztráceli čas, připravíme si zbytek polévky pouze z mražené zeleniny, kterou ale samozřejmě můžeme nahradit i libovolnou kombinací čerstvých plodů. Do vývaru z květáku vhodíme balíček mražené zeleniny, přidáme nakrájenou nať jarní cibule a vaříme asi 5 minut. Dochutíme pepřem, solí a polévkovým kořením. Do vařící polévky vhodíme hrst (i více) bulguru a ještě asi 10 minut vaříme. Těsně před odstavením přidáme i květák, který v polévce už jen prohřejeme.

Polévku můžeme ještě okořenit - kořením, na které jsme zvyklí. Na zahuštění nepoužíváme mouku, bulgur postačí.

Polévku s bulgurem podáváme vzápětí po přípravě v nahřátých miskách.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninová polévka s bulgurem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.