reklama
hledat uživatel
       

Zeleninová musaka

Recept na řecký zeleninový nákyp. Pokrm je trochu náročnější na suroviny, ale za tu námahu stojí.


  • 2,9

    1 121×

    2,9 1121
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nakrájený lilek osolíme, dáme do cedníku, zatížíme a počkáme, až pustí šťávu.

Mezitím na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme čočku, cizrnu, nakrájené žampiony, sekaná rajčata, rajský protlak, bobkový list, nasekané bylinky (rozmarýn, majoránku, bazalku, tymián a petrželka) a vývar. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a za stálého míchání dusíme asi 20 minut.

Lilek osušíme a osmažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.

Do vymazané zapékací misky klademe střídavě kolečka osmaženého lilku s podušenou směsí a nakonec vše zalijeme vejci rozšlehanými s jogurtem, solí a pepřem. Zeleninovou musaku pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Několik minut před koncem pečení musaku posypeme strouhaným sýrem.

Hotovou zeleninovou musaku ihned podáváme.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninová musaka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.