reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zeleninová buchta s kuskusem

Slaná buchta pro zimní měsíce. Výborný recept.


  • 5,0

    5 4
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Uzenou krkovičku nakrájíme na kostky. Sýr eidam nebo gouda (ne cheddar nebo jiné velmi výrazné sýry) také nakrájíme na kostky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Mraženou zeleninovou směs, mražený květák a mraženou brokolici vysypeme do mísy, zasypeme asi 4 lžícemi kořenící směsi ratatouille, lehce osolíme a promícháme. Necháme asi hodinu rozmrazovat.

Poté přidáme na kostky nakrájenou krkovičku a sýr. Dále přidáme nakrájený pórek, prolisovaný nebo sušený česnek, mletý černý pepř, majoránku, kmín a dobře promícháme.

Kuskus připravíme podle návodu na balení. Poté osolíme a dochutíme podle chuti a přidáme asi 1 dl oleje. Jakmile je kuskus hotový, nasypeme ho k zeleninové směsi a promícháme. Zeleninová směs je ještě hodně studená, můžeme tedy přidat i horký kuskus, po promíchání zchladne.

Přidáme rozklepnuté vejce, důkladně promícháme, podle chuti dokořeníme a dáme na hlubší plech vyložený pečícím papírem. Stejnoměrně rozprostřeme a trochu udusáme a celou buchtu vyhladíme rukou za pomoci pár lžic oleje.

Pečeme nezakryté v troubě, nejdříve 0,5 hodiny při 170 °C, pak ještě asi 15 - 20 minut při 190 °C, aby se utvořila kůrka.

Zeleninovou buchtu s kuskusem podáváme teplou, ale je výborná i studená.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninová buchta s kuskusem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.