reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Zeleninová bramboračka

Ryze zeleninová bramborajda - tentokrát ne podle receptů od babiček, ale podle našich ledniček.


  • 3,8

    10×

    3,8 10
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

V menším množství vody si uvaříme 3 - 4 menší brambory a 1 středně velkou mrkev v hrnci, ve kterém budeme vařit celou bramboračku. Necháme lehce zchladnout a rozmixujeme. Půlku středně velké cibule nakrájíme nadrobno. Jednu kořenovou petržel a zhruba stejné množství celeru nakrájíme na malé kostičky. Pórek nakrájíme nadrobno.

Poté dolijeme k rozmixované směsi asi 1 litr vody, přidáme půl konzervy žampionů, nakrájenou kořenovou petržel a celer, dva stroužky česneku, na jemno nakrájenou půlku středně velké cibule, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, dvě špetky pepře a trošku soli. To celé povaříme, dokud kořenová zelenina nezměkne.

Do zeleninové bramboračky přidáme asi 3 lžíce mražené polévkové zeleniny, pokud máme čerstvou, přidáme čerstvou. Polévku vaříme dále podle měkkosti surovin. Dále přidáme hrst nakrájeného pórku. Vaříme asi 4 minuty, tak aby zelenina změkla, ale neztratila barvu. Dochutíme solí, případně podravkou nebo jinou kořenící směsí. Nakonec vypneme plotnu a do ještě vroucí polévky vlijeme rozkvedlané vejce a zjemníme lžící másla. Pokud máme rádi, můžeme chvíli před dovařením přidat ještě špetku muškátového květu.

Zeleninovou bramboračku podáváme ihned po dovaření s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zeleninová bramboračka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.