Na recept si připravíme veškerou zeleninu. Hrášek vyloupeme, cherry rajčátka nakrájíme na půlky, očištěnou papriku na tenké nudličky, cibulku i s natí na proužky či kolečka.
Na pánvi rozehřejeme olej a nejprve osmahneme cibuli. Pak přihodíme hrášek, mírně podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou necháme dusit skoro do změknutí. Pak přidáme bílou papriku a cherry rajčátka. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku sušené bazalky a necháme probublávat. Když je vše dostatečně měkké, přidáme 1 - 2 stroužky prolisovaného česneku a podle potřeby ještě dochutíme.
Zeleninu z jednoho hrnce podáváme jako hlavní chod. K podušené zelenině přikusujeme pečivo, jako přílohu můžeme dát vařený brambor, někdo se obejde bez přílohy.