reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory omyjeme a nakrájíme. Kedlubnu a mrkev omyjeme, očistíme a necháme v celku. Olej smícháme se solí, pepřem a citronovou šťávou a zakapeme s ním zeleninu.

Jednotlivé druhy zeleniny zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na střední příčce při teplotě 175 stupňů. Brambory a kedlubnu pečeme asi 45 - 60 minut, mrkev je hotová za zhruba 40 - 45 minut, proto zeleninu kontrolujeme.

Hrášek s cibulí blanšírujeme v mírně osolené vroucí vodě.

Vajíčka uvaříme naměkko. Vychlazená rozmixujeme s tvarohem a hořčicí. Zelené natě (petrželka, pažitka, bedrník) najemno nasekáme. Pak natě, sůl, pepř a ušlehanou smetanu vmícháme do vaječného dipu.

Všechnu zeleninu přendáme na talíř nebo malé talířky a podáváme s dipem jako předkrm nebo chuťovku. Zeleninu s vaječným dipem ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zelenina s vaječným dipem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.