reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelenina s rajčatovým dipem

Zelenina - nejlépe vařená na páře - se dá jíst teplá i studená. Zkuste ji s tvarohovo-rajčatovým dipem.


  • 3,8

    3,7 4
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a odkrojíme tvrdý košťál. Dáme vařit společně do vody s kostkou bujónu. Nebo lépe, pro zachování více vitamínů, uvaříme zeleninu v páře. Vejce uvaříme natvrdo.

Mezitím si připravíme studenou omáčku. V misce promícháme tvaroh nejdříve se sójovou omáčkou, až potom přidáme smetanu a rajčatové pyré. Vznikne nám hladká, krémová omáčka. Ochutíme bylinkovou solí, špetkou muškátového květu a sušenou nebo čerstvou pažitkou. Ještě jednou důkladně promícháme.

Zeleninu scedíme, vejce oloupeme. Rozdělíme na talíře, přidáme čtvrtky vajec a přelijeme omáčkou. Ozdobit můžeme ještě kapkami rajčatového pyré. Další možností je dát zeleninu do misky, stejně tak rajčatový dip a namáčíme.

Recept můžeme obměnit - uvařit si celou mrkev, květák a jinou oblíbenou zeleninu. Je možné dip promíchat také se sterilovanou zeleninou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zelenina s rajčatovým dipem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.