reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelenina a houby po řecku

Recept na 4 až 6 porcí bezmasé pochoutky.


  • 3,0

    638×

    3 638
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 751 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 712 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 662 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Postup přípravy

V rendlíku přivedeme k varu vodu. Cibulky dáme do žáruvzdorné misky, přelijeme vroucí vodou a necháme 2 minuty stát. Vodu slijeme a cibulky oloupeme.


Z žampionů odstraníme třeně. Velké žampiony můžeme nakrájet na půlky nebo na čtvrtky, malé ponecháme v celku. Cukety seřízneme na obou koncích a škrabkou na zeleninu z nich částečně odstraníme slupky. Cukety pak nakrájíme na kolečka silná 5mm.


Do rendlíku dáme vodu, olivový olej, citronovou šťávu i kůru, česnek, červenou cibuli, bobkový list, pepř, koriandr, oregano a necháme 15 minut povařit.


Přidáme cibulky a povaříme je 5 minut, pak přidáme cukety a žampiony a směs vaříme ještě 2 minuty. Naběračkou s otvory přeneseme všechnu zeleninu a houby do zapékací misky.


Tekutinu v rendlíku svaříme zhruba na 6 lžic. Nalijeme na zeleninu a houby a necháme vychladnout. Zapékací misky přikryjeme a uložíme nejméně na 12 hodin do chladničky.


Zeleninu a houby upravíme na mísu, posypeme bylinkami a podáváme s chlebem.

Zdroj: Slovart.cz - středomořská kuchyně.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zelenina a houby po řecku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.