reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelené fazolky ve skořicovém bešamelu

Rychlá a chutná omáčka nebo příloha k masu.


  • 3,9

    3,8 7
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

921 kJ / 220,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 699 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 932 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 672 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 739 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 281 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 626 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na jemno, stroužek česneku utřeme nebo najemno nasekáme. V kastrůlku rozehřejeme máslo a vsypeme do něj cibuli s česnekem, osolíme, okmínujeme a necháme zezlátnout.

Mezitím očistíme fazolky, pokrájíme je na menší kousky. Vložíme je do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Jakmile jsou fazolky měkké, trvá asi 3 - 5 minut, slijeme je a ihned na chvíli vložíme do ledové vody (blanšírujeme). Poté je přidáme k cibuli, podlijeme trochou sójové omáčky, opepříme, můžeme přidat trochu octa, přikryjeme pokličkou a necháme dusit.

Zatím si připravíme bešamel. Do světlé jíšky přilijeme mléko a mícháme do zhoustnutí. Bešamel lehce osolíme, přidáme skořici, muškátový oříšek a trochu citronové šťávy.

Skořicový bešamel nalijeme do fazolových lusků, zamícháme, dochutíme ještě třeba pepřem, sušeným zázvorem. Zelené fazolky ve skořicovém bešamelu můžeme podávat.

Takto připravené fazolky jsou vhodné jako hustá omáčka k vařeným bramborám anebo jako zdravá a lehká příloha k masu, např. steakům. Množství ingrediencí si můžeme upravit podle toho, chceme-li omáčku hustší nebo řidší.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zelené fazolky ve skořicovém bešamelu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.