sůl | ||
100 g | máslo | |
125 g | piniové ořechy | |
60 g | panenský olivový olej | |
400 g | čerstvé fazolové lusky | |
50 ml | cinzano bianco dry |
Fazolové lusky očistíme, ale nekrájíme. Do hrnce dáme vařit vodu. Když voda vře, osolíme ji a přidáme lusky. Ty lehce povaříme. Nesmí ale být rozvařené nebo moc tvrdé. Prostě akorát křupavé. Uvařené lusky scedíme a necháme trochu vychladnout.
Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme lusky, které lehce osmažíme, pak je zalijeme cinzanem a krátce podusíme. Mezitím nasucho opražíme piniové oříšky.
Servírujeme je na talíři posypané piniovými oříšky. Před podáváním vše lehounce polijeme olivovým olejem. Jídlo nesmí být studené.
Autor:tono2
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena