Zelená louka

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 404x
Jedná se o recept na brambory zapečené se špenátem. Připravuje se tradičně na Zelený čtvrtek.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Na másle osmahneme nakrájenou velkou cibuli, zaprášíme ji moukou, zalijeme mlékem, necháme přejít varem a přidáme podušený a nasekaný čerstvý špenát. Můžeme použít i špenát mražený. Směs osolíme, opepříme a prohřejeme.

Předem uvařené brambory nakrájíme na kolečka a do vymazané zapékací mísy nebo pekáče dáme nejdřív vrstvu brambor, které trošku posolíme a posypeme nadrobno sekaným česnekem. Pokryjeme vrstvou špenátu a takto pokračujeme do spotřebování surovin, přičemž poslední vrstvu tvoří brambory. Předtím si ale odložíme asi čtvrtinu špenátu stranou. Brambory zalijeme vejcem rozkvedlaným ve zbytku mléka.a přikryjeme odloženou vrstvou špenátu, na vršek poklademe vločky másla.

Zelenou louku zapékáme v předehřáté troubě na 150 - 200 °C asi 30 minut.

Pokrm podáváme jako hlavní chod. Zelená louka je tradičním pokrmem na Velikonoce.

vtipná kuchařka autor receptu:

Zelená louka

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

na porce
Vaše cena 2199 běžně 4398 Kč sleva 50 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Zelená louka

Recept se nachází v 18 kuchařkách
Vtipná kuchařka
vtipná kuchařka
Vtipná kuchařka 53 receptů
Zelenina a luštěniny od tetičky
veraricna
Zelenina a luštěniny od tetičky 3875 receptů
zjirousek
Brambory 757 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zelená louka

Přidat příspěvek k receptu Zelená louka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept