Želatinové jahodové řezy

1 hod | moučník | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 126788x
Výborný lehký moučník s jahodami a želatinou.
Komentáře receptu 15
Uvařil jsem to (Recept vařilo 26 lidí)


Postup přípravy receptu

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pak postupně přimícháváme mouku. Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme asi 20 minut na 175 stupňů. Upečený korpus necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Kostku tvarohu vyšleháme s máslem, pak ručně vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti osladíme moučkovým cukrem.

Na vychladlý piškot natřeme krém, poklademe plátky jahod a přelijeme mírně zchladlou želatinou, kterou připravíme podle návodu na sáčku. Želatinové jahodové řezy necháme v lednici ztuhnout a vychladit.

Želatinové jahodové řezy nakrájíme a můžeme podávat.

autor receptu:

Želatinové jahodové řezy

Počet přidaných receptů: 76

Ingredience

na porcí
4,6
skvělý recept
119 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Želatinové jahodové řezy

Celkový počet komentářů: 15
  • Komentář k receptu Želatinové jahodové řezy 15.08.2015 07:28:59

    Výborný moučník, celá rodina byla nadšena.

  • Komentář k receptu Želatinové jahodové řezy Zuzka 28.06.2015 17:15:44

    Těsto je opravdu otřesné a na vyhození, nedoporučuji, vyhodíte peníze!

  • Komentář k receptu Želatinové jahodové řezy Erika 26.06.2015 14:15:34

    Dopečeno a ochutnáno,byla by asi vynikající,jenže mám zdrclé těsto,takové tuhé a vůbec nevyskočilo,hrůza.

  • sonnda
    Komentář k receptu Želatinové jahodové řezy sonnda 11.05.2014 15:39:30

    no me teda nevyskocil korpus a je to na vyhozeni

    • Re: Komentář k receptu Želatinové jahodové řezy Adidinka 11.05.2014 18:56:40

      Já teda teď vyndala z trouby, dělala jsem poprvé a paráda. Krásné, kypré, přesně takové, jaké jsem si představovala

  • Komentář k receptu Želatinové jahodové řezy 05.07.2013 18:27:07

    Doporučuji je važně moc dobraaa

  • chtela bych se zeptat.na jak velky plech to davate? moucnik byl dobry, ale buchta byla takova tuha a hrozne nizka. a nevim, kde jsem udelala chybu :-( diky moc

    • Re: Lenka 08.06.2013 10:35:54

      Ahoj, ja ten piskot robim tak, ze vymiesam len zltka do peny s cukrom a az potom pridavam muku so snehom z bielkov a pridala som aj polku prasku do peciva a dve lyzice vody. Robila som zo 4vajec do tortovej formy, ale vidim, ze by stacilo aj z troch.

  • Bomba! Jana 08.06.2012 16:19:19

    Dovoluji se připojit k názoru, který tu už je uveden, a sice, že jeden plech je rozhodně málo. Řezy jsou neuvěřitelně dobré!

  • Cukr Moučka Ver-Ča 02.06.2012 12:22:59

    Dnes bych chtěla dělat ale nevím kolik mám dát toho cukru Moučka prosím?

Nalezeno receptů: 15
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Želatinové jahodové řezy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept