reklama
hledat uživatel
       

Žebra s paprikou

Vepřová žebírka naložená v marinádě z medu, kayenského pepře, octa a sójové omáčky. Výborný recept.


  • 3,0

    585×

    3 585
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Med smícháme s pepřem, sójovou omáčkou a octem. Hořčičný prášek rozpustíme ve lžíci vody a přidáme k medu. Vepřová žebra potřeme ochuceným medem a necháme uležet asi 5 hodin.

Cibuli a papriku očistíme, nasekáme na kostičky a rozpálíme gril. V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme anýz, cibuli a papriku a dusíme asi 5 minut. Dochutíme solí a pepřem.

Žebírka vyndáme z marinády, osušíme a na grilovacím tácku grilujeme asi 25 minut, občas obracíme a potíráme marinádou. Cibuli s paprikou ohřejeme a podáváme společně s masem.

Žebra s paprikou jsou vynikajícím hlavní chodem, jako příloha postačí krajíc čerstvého chleba.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Žebra s paprikou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.