Vynikající tvarohový koláč s celozrnnou moukou a hnědým cukrem.
těsto | |
---|---|
10 lžic | olej |
špetka | sůl |
1 ks | vejce |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva |
150 g | hrubá mouka |
150 g | bílý jogurt |
150 g | celozrnná mouka |
150 g | třtinový cukr |
náplň | |
2 ks | vejce |
350 g | tvaroh měkký |
1 balíček | vanilkový cukr |
3-5 lžic | třtinový cukr |
1 lžička | čerstvě strouhaná citronová kůra |
drobenka | |
3 lžíce | máslo |
špetka | skořice mletá |
6 lžic | hrubá mouka |
3 lžíce | celozrnná mouka |
6 lžic | třtinový cukr |
V první řadě si připravíme těsto. Mouku smícháme se všemi sypkými přísadami, přidáme tuk a vejce rozšlehané v jogurtu. Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme ideálně rozválíme přímo na pečícím papíru (popřípadě na vále a přeneseme do vymazaného a vysypaného pekáčku) a vložíme na plech. Těsto potřeme tvarohem smíchaným s vejci, cukrem (záleží na chuti, kolik ho chcete dát) a citronovou kůrou, posypeme borůvkami a hustě posypeme drobenkou. Tvarohový koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi půl hodiny. Po vychladnutí tvarohový koláč můžeme pocukrovat a podávat s čajem či kávou.
Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč
Recept na hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou, po kterém se hned po upečení jen zapráší. Je totiž vláčný, jemný, na surovinách nešizený a úžasně chutná!
autor Káka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena