0.5 hrnku | olej | |
1 špetka | sůl | |
2 ks | vejce | |
0.5 hrnku | mléko | |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva | |
1 hrst | mandle | |
1 hrnek | třešně | |
1 lžička | skořice mletá | |
1 ks | vanilkový lusk | |
0.5 hrnku | třtinový cukr | |
0.5 hrnku | jablečné pyré | |
1.5 hrnku | špaldová mouka |
Nejdříve si vyložíme dortovou formu pečícím papírem a předehřejeme troubu na 180 °C. Poté vypeckujme třešně, mandle nakrájíme na menší kousky a vyloupeme vanilkový lusk. Na těsto budeme potřebovat dvě mísy. V jedné míse smícháme suché suroviny - mouku, prášek do pečiva, třtinový cukr, skořici a sůl. V druhé míse smícháme mokré suroviny - mléko, jablečné pyré, olej, vejce a vyloupaný vanilkový lusk. Obě vzniklé směsi společně vyšleháme do hladkého těsta. Vzniklé těsto přelijeme do dortové formy, na těsto poklademe třešně a nakonec zasypeme mandlemi. Koláč pečeme na 160 - 180 °C cca 30 minut. Zdravý třešňový koláč podáváme vychlazený, můžeme ho ozdobit domácí šlehačkou.
Křehký rebarborový koláč s třešněmi krok za krokem
Recept na křehký koláč se sezóním ovocem krok za krokem
Recept na třešňový koláč dvou barev krok za krokem
Čokoláda třešním sluší. Tentokrát jsme tuto kombinaci ukryli v koláči dvou barev a zjemnili sýrem cottage. Doporučujeme vybrat cottage tužší konzistence a čokoládu s 50 - 60 % kakaové sušiny.
Autor:Just cook
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena