reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zdravější ovocné knedlíky z nekynutého tvarohového těsta

Rychlý recept na nekynuté ovocné knedlíky z tvarohu, vloček a špaldové mouky.


  • 4,4

    4,4 7
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 528 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme ovoce, kterým chceme knedlíky plnit. Ovoce okrájíme, omyjeme a dáme oschnout třeba na čistou utěrku, aby přebytečná voda nezpůsobovala přílišnou lepivost těsta, proto moc nedoporučuji ovoce mražené. Já mám nejraději knedlíky s jahodami, ale můžeme použít prakticky každé ovoce (například meruňky, švestky, borůvky, nakrájená jablka, nebo třeba i broskve). Na plotnu si už můžeme dát vařit vodu do hrnce.

Do mísy na těsto dáme (nejlépe) bio odtučněný měkký tvaroh, vyklepneme vejce, přidáme špetku soli a lžíci sirupu z agáve. Vše pečlivě rozšleháme, aby nám ve směsi nezůstaly hrudky. Poté přisypeme půl hrnku vloček (používám směs vloček ovesných, žitných a pohankových) a promícháme.

Dále pomalu přisypáváme celozrnnou špaldovou mouku tak, aby nám vzniklo mírně lepkavé těsto, se kterým se dá ručně pracovat. Kolik bude potřeba mouky závisí na jejím typu, proto uvádím pouze odhadované množství 1 - 2 hrnky. Pokud by se náhodou stalo, že těsto naopak vůbec nelepí, můžeme přidat trochu vody.

Předposledním krokem je plnění. Pro ty, kteří nevědí, jak na to: Lžící z těsta ukrojíme kousek a na ruce vytvoříme placičku, velikost odhadneme podle velikosti ovoce, chce to trochu cviku. Vložíme do ní ovoce, obalíme ho s ní a jemně pokoulíme rukama, abychom dostali pěkný (nebo aspoň přijatelný) tvar. Pokud se nám těsto na ruce moc lepí nebo často trhá, každou placičku nejdříve zlehka "namočíme" do mouky. Mně toto množství obvykle vyjde na cca 8 knedlíků plněných 250 g středně velkých jahod.

Připravené ovocné knedlíky dáme do hrnce s vroucí vodou a kapkou rostlinného oleje, aby se nám knedlíky nelepily k sobě nebo na dno. Množství vody je takové, aby knedlíky nekoukaly ven. Vaříme cca 10 minut, občas lehce promícháme. Hotové knedlíky poznáme tak, že vyplavou nahoru.

Zdravější ovocné knedlíky z nekynutého tvarohového těsta můžeme podávat rozkrojené s nastrouhaným tvarohem, jogurtem (nejlépe řeckým) nebo obojím. Pro sladší chuť pokapeme agávovým sirupem a kdo má rád, může ještě posypat skořicí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zdravější ovocné knedlíky z nekynutého tvarohového těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.