reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Zdravější koprová omáčka

Recept na dobrou koprovou omáčku vhodnou pro fitness fandy a také pro ty, kteří jsou alergičtí na laktózu.


  • 3,7

    12×

    3,6 12
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Postup přípravy

Začneme s přípravou hovězího masa. Toto maso patří mezi ta nejzdravější, protože je bohaté na esenciální aminokyseliny, vápník a vitamín B2. Maso v celku nebo zkrátka tak, jak jsme ho koupili, dáme vařit na cca 45 minut, aby krásně změklo. Po celou dobu dohlížíme na to, aby byl v hrnci dostatek vody, jelikož tento vývar dále využijeme.

Také si dáme vařit oškrábané nakrájené brambory.

Před koncem vaření masa si v jiném hrnci vytvoříme jíšku z olivového oleje a špaldové mouky. Zalijeme horkým hovězím vývarem, rozšleháme a krátce povaříme. Pokud se nám v omáčce vyskytují hrudky, můžeme přecedit přes síto.

Pokud chceme jako další přílohu vejce, dáme je už vařit na vedlejší plotýnku. K jíšce s vývarem přidáme sterilovaný kopr, nebo jemně nasekaný čerstvý kopr. Já používám ten ve sladkokyselém nálevu s co největším podílem pevné složky - není s ním práce a příjemně zdravější koprovou omáčku ochutí. Opět promícháme a povaříme.

Nakonec vmícháme sójovou smetanu a podle naší chuti osolíme, opepříme a je-li třeba, dodáme ocet pro zvýraznění chuti. Pokud chceme sladší chuť, přidáme sirup z agáve. Stačí ho málo, obvykle 1 lžíce. Vše ještě nakonec krátce povaříme.

Zdravější koprovou omáčku můžeme podávat s vařenými brambory, vejcem a na plátky nakrájeným hovězím masem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zdravější koprová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.