reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zdravé pohankové karbanátky

Bezmasé karbanátky se spoustou vitamínů, minerálů a vlákniny.


  • 4,4

    34×

    4,4 34
  • 45 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Postup přípravy

Pohanku vsypeme do osolené vroucí vody a vaříme doměkka. Hrnec s pohankou poté odstavíme z plotny, přiklopíme pokličkou, zabalíme do utěrky a necháme dojít 20 minut. Nakonec pohanku scedíme a vsypeme do velké mísy.

Cibuli pokrájíme na jemné kostičky a smícháme ji s pohankou a jedním vejcem. Směs dochutíme prolisovanými stroužky česneku, solí, pepřem a majoránkou. Můžeme přidat také čerstvé bylinky, například nasekanou petrželku. Vše řádně promícháme.

Ze vzniklé hmoty tvoříme placičky, které obalujeme v mouce a rozšlehaném vajíčku (je možno ještě ve strouhance - trojobal). Pohankové karbanátky díky tomu drží lépe pohromadě a získají křupavou kůrku. Placičky smažíme na pánvi s trochou rozpáleného oleje.

Zdravé pohankové karbanátky podáváme s libovolnou přílohou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zdravé pohankové karbanátky

    Celkový počet komentářů: 8
    • Zdenka
      Zdenka

      zdravé pohankové

      dle receptu těsto řídké,musela bych tam dát hodně mouky a to mi zase tak zdravé nepřišlo.Upekla jsem ve rormě jako sekanou.

      05.10.2018 08:16:59

    • batkarin
      batkarin

      Komentář k receptu Zdravé pohankové karbanátky

      Po pročtení komentářů, jsem udělala rovnou pár změn, které mi dopomohly k dobrým karbošům :). Jednak jsem pohanku po procezení trochu rozmixovala, vznikla kaše, která se potom nedrolila a karbanátky držely tvar. Dále jsem si nejdříve opekla do zlatova cibulku na pánvičce, tak jak se to dělá u masových karbanátků. K cibulce na pánev jsem dala ještě kukuřici a na kostičky nakrájený celer, bez kterého by byly karbanátky podle mě bez chuti. Placky jsem obalila jen ve strouhance, osmažila a byly moc dobré :).

      06.10.2015 11:30:42

    • Lada
      Lada

      Komentář k receptu Zdravé pohankové karbanátky

      Ahoj, karbanátky jsem dělala podle receptu, chutnaly výborně, nicméně vůbec nedržely pohromadě. Kde je chyba?? Nakonec jsem musela hmotu dát do zapékací mísy a zapéct. Snažit se podle tohoto receptu dělat karbanátky nedoporučuju:).

      21.01.2014 15:47:26


    • Ladaniola
      Ladaniola

      jinak, karbanátky jsem neobalovala, jsou tak mnohem chutnější =)

      05.10.2012 23:11:18

    • Ladaniola
      Ladaniola

      Pohanka se necedí...

      05.10.2012 17:23:58

    • hola (tecka) irena
      hola (tecka) irena

      naprosto dokonalé, doporučuji

      14.05.2012 12:58:30


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Zdravé pohankové karbanátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.