Lehká a výborná pomazánka vhodná k celozrnnému pečivu.
0.5 ks | celer |
3-4 ks | mrkev |
1 ks | lučina |
1 ks | bílý jogurt |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
citronová šťáva | |
mletý černý pepř | |
čerstvé bylinky |
Mrkev i menší půlku celeru oškrábeme a najemno nastrouháme. Zeleninu dáme do mísy, přidáme lučinu a podle potřeby bílý jogurt, až bude mít pomazánka požadovanou roztíratelnou konzistenci. Ochutíme solí, pepřem, citronem, pro gurmány čerstvými bylinkami. Zdravou celerovou pomazánku ala humr podáváme vychlazenou s celozrnným pečivem.
Zůstalo vám hodně vajec? Šup s nimi do pomazánky, salátu i tlačenky
Vykoledovaná vajíčka se dají zpracovat na mnoho způsobů. Každý má rád vejce jinak, proto jsme v redakci vybrali ty nejzajímavější a opravdu různorodé recepty našich čtenářů. Třeba najdete svého favorita a užijete vajíčka z Velikonoc na jedničku.
Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky
Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.
autor Káka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena