0.5 ks | celer | |
3-4 ks | mrkev | |
1 ks | lučina | |
1 ks | bílý jogurt | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
citronová šťáva | ||
mletý černý pepř | ||
čerstvé bylinky |
Mrkev i menší půlku celeru oškrábeme a najemno nastrouháme. Zeleninu dáme do mísy, přidáme lučinu a podle potřeby bílý jogurt, až bude mít pomazánka požadovanou roztíratelnou konzistenci. Ochutíme solí, pepřem, citronem, pro gurmány čerstvými bylinkami. Zdravou celerovou pomazánku ala humr podáváme vychlazenou s celozrnným pečivem.
Zůstalo vám hodně vajec? Šup s nimi do pomazánky, salátu i tlačenky
Vykoledovaná vajíčka se dají zpracovat na mnoho způsobů. Každý má rád vejce jinak, proto jsme v redakci vybrali ty nejzajímavější a opravdu různorodé recepty našich čtenářů. Třeba najdete svého favorita a užijete vajíčka z Velikonoc na jedničku.
Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky
Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.
Autor:Káka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena