Žďárský koláč podle Věry

45 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 464x
Rychlý recept na dobrý moučník s různými náplněmi, které volíme podle chuti a fantazie.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Na těsto smícháme polohrubou mouku, cukr krupici, prášek do pečiva, máslo, vejce, mléko, podle chuti i vanilku a vše společně zpracujeme. Připravené těsto namačkáme do dortové formy vymazané tukem nebo vyložené pečícím papírem a uhladíme.

V předehřáté troubě, teplotu volíme podle zkušenosti, těsto předpečeme (10 minut) a potom dáme libovolnou náplň, posypeme žmolenkou a koláč dopečeme.

Náplň volíme třeba makovou, dobré jsou i švestky s mákem, tvarohovou, tvarohovou s ovocem apod. Žmolenku připravíme obvyklým způsobem z másla, mouky a cukru.

Žďárský koláč podle Věry po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný moučník.

lumik autor receptu:

Žďárský koláč podle Věry

Počet přidaných receptů: 264

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Žďárský koláč podle Věry - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 450 kJ / 107,7 kCal (na 1 porci)


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Žďárský koláč podle Věry

Přidat příspěvek k receptu Žďárský koláč podle Věry
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept