reklama
hledat uživatel
       

Zbojnické filé

Výborná smetanová omáčka s houbami a masem - lze použít hovězí i vepřové.


  • 4,1

    15×

    4,1 15
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky a nařežeme okraje. Osolíme, opepříme a poté jemně naklepeme, pomoučníme hladkou moukou a zprudka opečeme na rozpáleném tuku tak, aby maso zůstalo uvnitř červené. Maso dáme stranou.

Do šťávy z masa dáme dusit na kolečka nakrájenou cibuli. Až začne sklovatět, přidáme houby, kečup, kari, worcester, plátky masa a podlijeme vývarem. Dusíme, až je maso měkké.
Nakonec přidáme ušlehanou smetanu, omáčka se ale již nesmí vařit!

Zbojnické filé lze udělat i z vepřového masa, hub muže být i více - všeho podle chuti.

Přílohou může být rýže, hranolky a krokety.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zbojnické filé

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.