reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Zázvorový čaj

Celkový počet komentářů: 36
  • Kocmiš
    Kocmiš

    Zázvorový čaj

    Asi to moc řešíte, tak ten zázvor nastrouhejte na jemno a extrakt bude určitě lepší. Mylím, že stačí zalít vroucí vodou. Pokud tak učiníte, je jasně vidět podle zabarvení že vyluhování je dostatečné.

    06.02.2018 15:39:59

  • Jitka
    Jitka

    Komentář k receptu Zázvorový čaj

    Teda všude se to uvádí jinak. Často se píše, že zázvor má projít varem jen pár vteřin, max. minutu, jinak ty vitamíny ztrácí. Co je tedy pravda?

    11.12.2017 16:22:50

  • Andrejka kucharka CZE
    Andrejka kucharka CZE

    Zazvor je muj zivot

    Postupovala jsem podle receptu, ale neco se pokazilo a najednou jsem se ocitla v Káhiře. Nevi nekdo kde jsem udelala chybu?

    01.12.2017 21:33:45

  • Mirek
    Mirek

    Komentář k receptu Zázvorový čaj

    Tady jsou zase chemici, pry nevarit. Asi vam nedochazi, ze k extrakci ucinnych latek je to vareni treba.... Je to normalni proces, ktery se pouziva treba i pri vyrobe leku, vysoka teplota vsechno neznici, jak se hloupe domnivate....

    29.01.2017 15:57:13

  • Moravák
    Moravák

    Komentář k receptu Zázvorový čaj

    Zázvor nikdy nevařit, zalít horkou vodou ne vroucí.

    21.01.2017 08:07:18

  • Mana
    Mana

    Komentář k receptu Zázvorový čaj

    Dobrý je ještě. Do toho vymackat pomeranč...

    11.02.2016 08:52:35

  • pet
    pet

    Komentář k receptu Zázvorový čaj

    Já si dělám zázvorový čaj skoro každý den a dělám to JEDNodušeji. Jen nastrouhám cca 1cm zázvoru a zaleju vroucí vodou z konvice,dochutim medem a citronem a je hotovo :)

    14.01.2016 15:48:16

  • Fabregas
    Fabregas

    Jemně nastrouhaný zázvor, šťáva vymačkaná z citronu, med. Zamícháme a kašičku po malých dávkách z a s t u d e n a užíváme. Tak je to nejvíce účinné.

    02.10.2014 16:21:14

  • Pedro
    Pedro

    Komentář k receptu Zázvorový čaj

    NIKDY nedavejte med ani citron do variciho/horkeho caje, to si tam pak muzete dat cukr.... Teplota nici ucinne prvky v medu a citronu - med nesmi byt zahraty na vice nez 60 stupnu - vim co rikam, mame v rodine 2 vcelare.

    04.01.2014 18:05:29

    • Háňa
      Háňa

      Re: Komentář k receptu Zázvorový čaj

      Souhlasím, med nikdy přímo do horkého čaje.

      04.01.2014 19:44:39

    • Lenka
      Lenka

      Re: Komentář k receptu Zázvorový čaj

      Myslím, že zázvor by se neměl vařit.. ;) A jak už bylo řečeno: teplota medu by neměla přesáhnout 60 stupňů Celsia. Pak se ničí látky v medu obsažené jako vitamíny, enzymy a podobně.
      Vitamín C - citron: má problém přežít teplotu nad 70 °C, a tak pokud vyždímáte čerstvý citron do právě uvařeného čaje, tak vám zůstane jen horká kyselá voda bez účinku.
      Můj recept: z oddenku zázvoru uříznu zhruba 1 cm kousek, nakrájím na kolečka, zaliji vařící vodou, přidám celou skořici, později citron nebo pomeranč a med ;) Je to výborné proti viróze a nachlazení. ;)

      08.09.2014 12:25:46

  • Dave
    Dave

    Komentář k receptu Zázvorový čaj

    Myslím že vařit by se nemelo, vyvarime to dobre co tam je.
    Já dělám tak ze uvedu vodu do varu, dám celou skorici, hřebíček, badyan. Krátce povařím stáhnu plamen a teprve pak pridavám zbytek, zázvor citron a med. Dobre to je i s pomerančem.

    11.12.2013 00:55:40

  • Lx
    Lx

    Komentář k receptu Zázvorový čaj

    Zázvor nevařím, jen zalévám :) Respektive průměrnou bulku kořene jakrájím / naloupu přímo do hrnečku a zaleju chvilku odstátou vodou po bodu varu. Citrón a med a za minutku se dá pít :) Po pěti minutách už je to docela drasťák :)

    + zkusím přidat skořici :) Zní to jako fajn nápad, díky :)

    29.08.2013 12:38:58

  • magda (tecka) sucha
    magda (tecka) sucha

    Moc dobré ale ještě se dá zlepšit

    K uvařenému zázvoru se přidává hřebíček, 2 kuličky pepře, skořice - jen trochu jinak to bude vonět jen po skořici - a kdo se nebojí tak kardamon. Celé se to naleje do kvalitního černého čaje (Assám) a je to nápoj plný pohody a dobré nálady. Sladit jen medem nebo vůbec, může se přidat citron nebo mléko, ale to chuť otupuje. Osvěžuje ale paradoxně se po něm i dobře spí...

    03.06.2013 11:37:39

    • Háňa
      Háňa

      Re: Moc dobré ale ještě se dá zlepšit

      Přidávám také hřebíček a skořici. Ale já jsem se naopak dočetla, že 15 minut vaření je špatně. Měla by se přivést voda k varu, nechat hrubě nastrouhaný zázvor pouze 1 minutu povařit a pak ihned přecedit do hrníčku. Pak teprve přidat koření a po mírném zchladnutí dosladit medem. Čaj si takhle připravuji a je chuťově dobrý. Zázvor je pěkně cítit. Co vy na to ?

      24.06.2013 16:39:43

  • Pestitel
    Pestitel

    Dobrý den, jsem pěstitel exotických rostlin. Pokud by jste si chtěli skutečně ulevit od bolesti v krku a nachlazení, je nejlepší uvařit čaj, nechat mírně teplý a poté přidat najemno nastrouhaný zázvor cca 2 čajové lžičky s 1 lžící medu. Tohle pijeme 3 dny. Nejen že se zbavíte bolesti v krku, ale zvýšíte si i dlouhodobě imunitu. Nevím co je to chřipka již 3 roky díky tomuto receptu. Kdo nerad čaj, lze přidat takto upravený zázvor i do limonády. Samozřejmě dle chuti můžeme přidat citron, či limetu.

    04.02.2013 23:33:50

  • Janka
    Janka

    Díky za dobrý tip na recept :) Idem ešte pohľadať info o zázvore, niečo som našla na http://zazvor.com/

    01.02.2013 10:48:49

  • vlača
    vlača

    zázvorový čaj

    není dobrý ale opravdu pomáhá jak na nachlazení a horečku,tak i na pročištění celého organismu děkuji za tento recept

    27.01.2013 23:08:39

  • Dobroty
    Dobroty

    lahodný :-)

    16.12.2012 12:59:59

  • jarka (tecka) kostalova
    jarka (tecka) kostalova

    smogová situace

    uvařila jsem si litr čaje a teď se potím....

    21.11.2012 20:26:09

  • petra
    petra

    Zrovna jsem si nakrájela zázvor a citrón, dala do sklenice a zalila medem. Tuto směs mám v lednici a stačí jen zalít horkou vodou.

    10.11.2012 16:12:20

  • kulich
    kulich

    ale.... neměl by se pít při žaludečních vředech, to byste si pěkně zatopili, ale jinak moc fajn.

    09.11.2012 13:06:33

  • Franio
    Franio

    Zázvor se nemá dlouho vařit,že se vytrácí pak nějaké esenciální oleje,nevím jestli to je pravda??

    07.11.2012 19:09:34

    • Sussi
      Sussi

      Ideální doba pro vaření zázvoru ja cca 30 minut. Já takhle dělám ,,šťávu ze zázvoru,, A používám ji jako sirup (lžíce denně) nebo čaj když se zalije vroucí vodou ( 3 lžíce na 250 ml vody).

      18.11.2012 10:47:09

  • zlatka02
    zlatka02

    nemá to chybu , již dva roky ho doma používáme a dokonce si zázvor začínáme pěstovat sami , tak snad se to zdaří :-)

    24.10.2012 17:46:07

  • Daku
    Daku

    Přidávám ještě kousek skořice a několik hřebíčků pro chuť. Jinak mám zázvorový čaj moc ráda.

    18.02.2012 20:33:10

  • Jezevčí chutě
    Jezevčí chutě

    Nehažte kamení...

    Do zázvorového odvaru přidám lžičku kaeynského pepře (chilli). Garantuji vám, že nebudete potřebovat lékarníka. (myšleno na choroby, né na propálené hrdlo).

    31.01.2012 06:04:16

  • Hrušťa
    Hrušťa

    Připravuji si tento čaj docela často a je stále výborný. Někdy přidám i černý čaj a místo medu většinou použivám cukr. Dle mého názoru nepostradatelnou složkou při přípravě tohoto čaje je citrón nebo limetka, která je chuťově výraznější a aromatičtější. Použil jsem i drcený zázvor a dobrý. Tak dobrou chuť.

    28.03.2011 18:13:00

  • Hrušťa
    Hrušťa

    Zázvorový čaj

    Výborné :-)))

    28.02.2011 16:39:25

  • Václav
    Václav

    Jdu zkusit, jen místo citronu dám limetku. :-) Doufám že na nachlazení zabere

    04.01.2011 16:16:23

  • Lenka
    Lenka

    Mám zázvorový čaj s medem a s citronem moc ráda. Ale já do něj přidávám i černý čaj. Krásně prohřeje:)

    25.11.2010 11:47:27

  • Veronika
    Veronika

    Tenhle čaj mě opravdu pročistil. A jeho chuť se mi docela zalíbila, takže jej piju pravidelně.

    27.10.2007 13:19:19

Nalezeno receptů: 36

Přidat příspěvek k receptu Zázvorový čaj

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.