Zázvorové špaldové sušenky

1 h 30 min | cukroví | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 111x
Recept na výborné zázvorové sušenky ze špaldové mouky. Cukroví vhodné nejen na Vánoce.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do mísy nasypeme špaldovou mouku, nastrouhaný čerstvý zázvor (samozřejmě oloupaný), mletý sušený zázvor, mletou skořici, sodu, cukr a sůl. Přidáme na plátky nakrájené změklé máslo, rozklepnutá vejce a med. Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a uložíme na hodinu do chladu.

Těsto vyválíme na podsypané desce na tenký plát a pomocí vykrajovátek tvoříme různé tvary.

Špaldové sušenky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 5 - 10 minut na 180 °C, až jsou na povrchu zlatavé.

Zázvorové špaldové sušenky podáváme jako vánoční cukroví, ale upéct si je můžeme během celého roku. Jsou výtečné!

autor receptu:

Zázvorové špaldové sušenky

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zázvorové špaldové sušenky

Přidat příspěvek k receptu Zázvorové špaldové sušenky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora (reveň kadeřavá) pochází z Číny a dorůstá výšky okolo dvou metrů. V kuchyni využíváme řapíky jejích listů, které oloupeme a uchováváme nakrájené na centimetrové špalíky. Vždy je konzumujeme jen tepelně upravené. Rebarborové řapíky obsahují pro zdraví přínosnou kyselinu listovou, jablečnou a citronovou.

  • Sekundární neplodnost

    Sekundární neplodnost

    Dlouhodobá a zdánlivě marná snaha o druhé dítě není nijak vzácným či ojedinělým jevem. Máte už jedno dítě, jste rodina, užíváte si ve třech všech svých radostí i starostí, ale po nějaké době se znovu oddáte přetrvávající touze po dalším přírůstku do rodiny.




přidat nový recept