reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zázvorová marináda s medem a chilli

Marináda z medu a koření, která se skvěle hodí na grilované drůbeží maso.


  • 4,6

    18×

    4,5 18
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do nádoby, ve které budeme maso marinovat, nalijeme asi 2dl olivového oleje. Do oleje následně vmícháme 1 polévkovou lžíci mletého zázvoru (nebo stejné množství čerstvého jemně nasekaného zázvoru) a dochutíme čerstvě mletým pepřem.

Do základu marinády přidáme 1 polévkovou lžíci medu a asi 1 čajovou lžičku zeleného chilli koření (já používám čerstvě namleté v mlýnku). Marinádu důkladně promícháme.

Do nádoby s marinádou vložíme kousky masa a promícháme tak, aby se každý kousek masa v marinádě namočil nebo obalil. Nádobu uzavřeme a maso necháme marinovat alespoň 1 hodinu na chladném místě.

Zázvorová marináda s medem a chilli příjemně ovoní drůbeží maso a zároveň mu dodá pikantní a sladkou chuť. Při grilování se na masu vytváří tmavá krustička zkaramelizovaného medu.

Poznámka autora receptu: Do této marinády záměrně nepoužívám sůl. Marináda vystačí přibližně na 600 g masa.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zázvorová marináda s medem a chilli

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.