reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Zázvorová limonáda

Celkový počet komentářů: 5
  • Brouk
    Brouk

    louhování

    Taky to moc nemůžu najít. Co si vzpomínám, tak jsem někde četl, že přes noc. Ale zalitím zázvoru horkou vodou a desetiminutovým vyluhováním se nic důležitého neztratí. Určitě není dobré ho vařit. V případě limonády nastrouhat, zalít malinkým množstvím horké vody, nechat pár minut vyluhovat, slít, přidat citronovou šťávu a med, rozmíchat a dolít studenou vodou. V citronové śťávě se med rozpustí a stačí, když je vlažná. A zázvorovým čajem jsem si o vánocích úspěšně zkrátil chřipku z týdne na tři dny. Viz: http://vegacek.eu/2013/12/zazv orovy-caj/

    22.05.2014 13:36:03

  • Goce
    Goce

    Komentář k receptu Zázvorová limonáda

    Nikde nevidím, že se to má zalít horkou vodou ;)

    22.05.2014 11:02:03

  • Danek Panek
    Danek Panek

    Komentář k receptu Zázvorová limonáda

    No, já dělám se studenou :) Nevím co pořád máte s tím spařením toho zázvoru, ztrácí se tím silice které Vás můžou zachránit před týdnem v horečkách a malátnosti. Vyzkoušeno strokrát :-).

    01.10.2013 22:52:21

  • Brouk
    Brouk

    Já to dělám jako zázvorový čaj a i jsem to zatím nikde nečetl se studenou vodou. 2 cm zázvoru nastrouhat do trochy horké vody, pár minut vyluhovat, mezitím voda trochu vychladne, přidám místo cukru med a citronovou šťávu podle chuti, není i špatné trochu kardamonu. Pak se doleje studenou vodou a dáme vychladit. Můžeme před pitím přidávat led.

    27.06.2012 10:44:56

  • anglofil
    anglofil

    A jak dlouho by se měl zázvor louhovat, prosím?

    29.07.2011 08:25:11

Nalezeno receptů: 5

Přidat příspěvek k receptu Zázvorová limonáda

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.