reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Závin s vepřovým masem a hlívou ústřičnou

Recept na jemně pikantní masový závin s hlívou ústřičnou.


  • 4,5

    4,5 8
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Postup přípravy

Vepřové maso očistíme, nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na drobné kousky.

Na oleji necháme zpěnit cibulku a česnek, pak vmícháme nudličky masa, kurkumu, pepř, sůl a vše zprudka orestujeme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme hlívu ústřičnou, směs podlijeme malým množstvím vývaru a dusíme doměkka. Šťávu necháme zcela vysmahnout a takto připravenou náplň necháme vychladnout.

Na střed plátu listového těsta rozložíme náplň, kterou překryjeme nejdříve okraji z bočních stran a pak těsto svineme v závin. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí a lněným semínkem. Pečeme v předehřáté troubě při 220 °C dorůžova.

Závin s vepřovým masem a hlívou ústřičnou necháme vychladnout a pak ho nakrájíme ostrým nožem na proužky.

Závin s vepřovým masem a hlívou ústřičnou podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu. Pokrm můžeme podávat i teplý s bramborovou kaší jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Závin s vepřovým masem a hlívou ústřičnou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.