reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Závin s tuňákovou náplní

Recept na slaný listový závin plněný tuňákem a sýrem. Rychlé a chutné pohoštění podáváme s čerstvou zeleninou.


  • 4,6

    27×

    4,5 27
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplň. Jarní cibulku (množství podle chuti) očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Tuňáka ve vlastní šťávě necháme okapat na sítku. V míse promícháme žervé s tuňákem, strouhaným sýrem, cibulkou a sardelovou pastou. Směs podle potřeby osolíme a opepříme.

Plát listového těsta poklademe náplní a svineme v závin, který řádně uzavřeme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem.

Závin s tuňákovou náplní upečeme v předehřáté troubě při 200 °C dorůžova.

Listový závin plněný tuňákem necháme vychladnout a nakrájíme na řezy. Podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Závin s tuňákovou náplní

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.