reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Závin s kysaným zelím a anglickou slaninou

Výborná odpolední chuťovka z listového těsta připravená podle jednoduchého receptu.


  • 2,0

    2 8
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na plát a posypeme grilovacím kořením. Cibuli nakrájíme na klínky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky.

Na rozválené těsto poklademe plátky kladenské pečeně, posypeme scezeným kysaným zelím, nakrájenou cibulí, anglickou slaninou a opepříme. Nakonec svineme plát těsta do závinu.

Závin položíme na plech vyložený na pečícím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme zvolna při 180 °C asi 40 - 50 minut.

Závin s kysaným zelím a anglickou slaninou po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výbornou chuťovku při různých příležitostech.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Závin s kysaným zelím a anglickou slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.