reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Závin s čerstvým špenátem

Závin z listového těsta se špenátovou náplní. Recept je velmi jednoduchý.


  • 4,7

    29×

    4,6 29
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce uvaříme v mírně osolené vodě natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno (případně nadrobno nakrájíme).

Čerstvý špenát spaříme vroucí vodou a necháme ho 5 - 10 minut "louhovat". Pak listy vymačkáme, odstraníme tlustou stopku (řapík) a listy nadrobno nakrájíme.

V misce dobře promícháme špenát, nivu, vejce a česnek. Směs rozdělíme na poloviny.

Listové těsto rozdělíme na 2 díly, každý zvlášť rozválíme a potřeme polovinou špenátové náplně. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, závin svineme a zbytkem vejce potřeme oba záviny i po povrchu.

Záviny s čerstvým špenátem opatrně přeneseme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut na 175 °C.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Závin s čerstvým špenátem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Daninek
      Daninek

      Komentář k receptu Závin s čerstvým špenátem

      Výborný recept! Přidala jsem ještě kousek na kostičky nakrájeného uzeného a nemělo to chybu. Všem nám moc chutnalo:-)

      08.09.2016 13:56:03

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Závin s čerstvým špenátem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.